TBMM'de, Antandros Resimleri Sergisi”

TBMM

Edremit, Altınoluk`ta 15 yıldır kazıları devam eden tarihi antik kenti Antandros'u tanıtan ve AFİAP Fotoğraf Sanatçısı Firdevs Sayılan'a ait Antandros Resimleri Sergisi” TBMM Mustafa Necati Kültür Evi'nde açılacak.

Edremit, Altınoluk`ta, 15 yıldır kazıları devam eden Kazdağları’nın ve Kuzey Ege’nin tarihi antik kenti Antandros’ta Sanat Tarihçisi ve AFİAP Fotoğraf Sanatçısı Firdevs Sayılan tarafından çekilen 32 fotoğrafından oluşan “Antandros Resimleri Sergisi” 23 Aralık 2014 Salı günü saat 15.30’da TBMM Mustafa Necati Kültür Evi’nde açılacak.

Altınoluk’ta Antandros Şehrinin kazı çalışmalarının 15 yıldır devam ettiğini ve antik kentin geçmişinin M.Ö. 8. Yüzyıla kadar uzandığını, kazı çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten AFİAP Fotoğraf Sanatçısı Firdevs Sayılan, TBMM Mustafa Necati Kültür Evi’ndeki “Antandros Resimleri Sergisi”nin bir hafta boyunca ziyarete açık kalacağını açıkladı.

Ege Üniversitesi Klasik Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Gürcan Polat ve ekibi 2001 yılından bu yana, farklı alanlarda çalışmalarını sürdürüldüğünü, 2700 yıllık geçmişe sahip olan Antandros Antik Kenti’nin Anadolu’nun ve Avrupa’nın tarihine ışık tutacak önemli bir değer olduğunu vurgulayan Sanat Tarihçisi ve Fotoğraf Sanatçısı Sayılan, Amaçlarının, Homeros’un İlayda’sında tanrı Zeus’un Hera’yı gördüğü ve de aşık olduğu yer olan Dünyanın ilk güzellik yarışmasına ev sahipliği yapan ve dünyada ilk rüşvetin verildiği yer olan Kazdağları ile Roma Kentinin ve Roma İmparatorluğunun kurucusu Orta Asya’dan gelen bir Türk boyu olan Kimmerlerli Aeneas’ın Antandroslu olduğunu Ankara’ya ve dünyaya tanıtmak olduğunu açıkladı.

TBMM Mustafa Necati Kültür Evi’nde 23 Aralık 2014 Salı günü saat 15.30’da açılacak olan Sanat Tarihçisi ve AFİAP Fotoğraf Sanatçısı Sayılan’ın “Antandros Resimleri Sergisi” bir hafta açık kalacak. ENVER DOLGUN



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı